Istoric 2008 - 2009  ● Primele piese instrumentale compuse cu diferite programe (software) de pe internet.

 11 Decembrie 2009   Prima piesa cu voce care se numea "dedicatie" , piesa fiind inregistrata acasa la Catalin Dragnea (DEATKY) cu sculele de baza necesare unui studio si anume un microfon, mixer, casti si software pentru prelucrarea sunetului.

 15 ianuarie 2010   Apare piesa "Povestea unei vieti" sub numele de 3NIGMATYK, aceasta fiind ce de a doua piesa.
Atunci am hotarat cu Catalin Dragnea (DEATKY) ca ar fi cazul sa alegem un "nume de scena", asa aparut numele de  3NIGMATYK (enigmatic).

 19 Ianuarie 2011   Primul album (Realitate) semnat 3NIGMATYK care contine 9 piese, acesta fiind realizat de catre Catalin Dragnea (DEATKY) pe partea de inregistrare si masterizare.

 2 Iunie 2011   Prima aparitie in presa la postul local de televiziune Columna Tv din Targoviste in cadrul emisiunii "Matinal" prezentata de catre Diana Mihaila. 

 4 Noiembrie 2011   Prima Aparitie in public la balul bobocilor al Liceului Voievodul Mircea din Targoviste impreuna cu Andrei Catalin Dumitru sub numele de scena Patru 06. 

 22 August  2012   Prima aparitie la un concert in aer liber alaturi de Bogdan Stoica (Booby), concert sustinut si organizat de Avon Romania la implinirea a 15 ani de existenta si activitate.